کاربردها و مصارف گوناگون دربهای ضد آب پلی اورتان در صنایع مختلف
درب ضد آب پلی اورتان توانسته ساختوسازهای ساختمانی را وارد برههای جدیدی نماید و شرکت بازرگانی سکات بهعنوان تنها مجری فعال آن در ایران بهراستی کارایی بینظیری را از این محصول ارائه داده است. با ورود پلی اورتان این متریال باکیفیت به عرصه دربهای ضد آب، رقیبان دیگری مانند ABS، PVC و … که زمانی قدرتمندترین عناصر این میدان به شمار میرفتند به کناری گذاشتهشدهاند. از طرفی طراحی، رنگبندی و … دربهای قدیمی چوبی و فلزی که توانایی همپایی با دیزاینهای مدرن امروز را ندارند، بهراستی نیاز به وجود عنصری تازهنفستر مانند پلی اورتان را بهشدت ابراز میدارند. ساختار منحصربهفرد این دربها که هیچ نمونهی مشابهی برای آن در این صنعت وجود ندارد، سبب شده امروزه کاربردهای وسیعی را بتوان از این دربها انتظار داشت. در این مطلب میکوشیم علاوه بر معرفی بیشتر درب ضد آب پلی اورتان به کاربردهای وسیع آن نیز نیمنگاهی بی اندازیم.
سیر صعودی پیشرفت دربهای ضد آب:
رشد صنعت دربهای ساختمانی توانست این عرصه را به شکوفایی برساند. این دربها در قالبهای ابتدایی خود در برابر کمی رطوبت پایداری نشان داده، اما آنقدرها که باید ضد آب نبودند. با گذر زمان پیکر این دربها حتی در برابر سهمگینترین نفوذ آب نیز به پایداری لازم رسید، بهگونهای که اکنون کوچکترین خللی در بافت آنها حتی پس از سالها مجاورت با آب پدیدار نمیشود. شاید بتوان سیر صعودی دربهای ضد آب را از تولد PDF ها تا رسیدنشان به PVC ها و سپس ارتقا رتبه به ABS ها دانست و نهایت این رشد و بالندگی را امروزه در درب ضد آب پلی اورتان مشاهده نمود.
این دربها نهتنها در مصاف آب، بخارات گرم و هوای شرجی و … مقاوم هستند، بلکه حرارت نیز بر آنها بیتأثیر بوده، ازاینرو در زمان آتشسوزیها شعلهور نشده و حریق را گسترش نمیدهند. بدین ترتیب زمانی که مبحث کاربردهای درب پلی اورتان به میان میآید، نهتنها آنها را مناسب مکانهای نیازمند به شست و شوهای دورهای میدانند، بلکه برای فضاهایی که حرارت بالا احتمال آتشسوزی را در آنجا ارتقا میدهد، نیز پرکاربرد به شمار میآورند.
فناوری ساخت درب ضد آب پلی اورتان:
وقتی ادعا میشود، محصولی قادر است، کاربردی ورای آنچه نمونههای مشابه عرضه مینمایند را ارائه دهد، به حتم ساختار متفاوت آن موردتوجه همگان قرار میگیرد. حذف هرگونه چوب یا لایههای ضد آب و اختصاص یک بافت یکپارچه به پلی اورتان سبب شده این دستساخته شرکت بازرگانی سکات بتواند، عدم خوردگی را حتی در مجاورت آب نیز بروز دهد. دربهای معروف ضد آب موجود در بازار از یک مغزی چوبی باروکش یا رنگ ضد آب ساخته میشوند که این امر بهمرورزمان باعث نابودی رویه و رنگشده و زمینه تخریب بافت اصلی درب را فراهم میسازد.
این در حالی است که درب ضد آب پلی اورتان فاقد هرگونه روکشی بوده و تماماً وامدار پلی اورتان در بخشهای مختلفش از هسته تا رویه است. وجود هسته مرکزی پلی اورتان، ابزارهای و ماشینآلات پیشرفته در ساخت، ترکیب پلیمرهای قدرتمند و … توانسته این دربها را دارای شاخصههای ارزشمندی مانند عایق صوت، دوستدار محیط زیست، سطحی یکپارچه و بدون خلل و … نماید که تحمل هرگونه فشار، ضربه و تنش رادارند.
کاربردهای درب ضد آب پلی اورتان:
اگر بخواهیم کاربردهای درب ضد آب پلی اورتان را فقط مصارفی چون درب حمام، استخر، سونا و … بدانیم بهراستی در حق آن کوتاهی نمودهایم. اگرچه حضوری پایدار در این عرصهها آنهم پس از سالهای متمادی، بی مشکل خود افتخاری بزرگ محسوب میشود، اما کاربردهایی فراتر از این را برای دربهای پلی اورتان برمیشمارند که ادامه به ذکر برخی از این موارد میپردازیم.
-
کارخانههای تولید رنگ:
به علت اینکه پلی اورتان توانسته در برابر مواد شیمیایی مختلف از قبیل محلولها، رنگها و … بهخوبی پایدار بماند، بدون تردید از آن در احداث دربهای کارخانههای تولید رنگ، تینر و مواد صنعتی بهره میبرند.
-
کارگاههای جوشکاری:
مواد جوشکاری نمیتوانند بر سطح و مغزی درب ضد آب پلی اورتان خللی ایجاد نماید. ازاینرو میتوان بدون نگرانی از تخریب در کارگاههای جوشکاری از مقاومت عالی آنها بهره برد و در کنار این مزیت به آراستگی بیشتر این فضاهای خشک و خشن نیز پرداخت.
-
در صنایع فولادسازی:
صنایع فولادسازی که اغلب شرایط پرفشار و پرحرارت جزء جداییناپذیر آنها است، نیاز به دربهایی دارند که از نمونههای رایج متمایزتر و پرقدرتتر ظاهر شوند. با نگاهی به مزایای ذاتی درب پلی اورتان بهحق آن را برای چنین عرصههایی دارای پایداری لازم مییابیم.
-
کارخانههای لاستیکسازی:
قالب فضای رایج در کارخانههای لاستیکسازی محیطهای اسیدی و بازی یا مملو از گازهای سمی و کشنده هستند که درب ضد آب پلی اورتان اثبات نموده نهتنها در برابر چنین عواملی بلکه در مقابل روغنهای معدنی نیز بهخوبی پایداری از خود نشان داده و پیروز میدان میباشد.
-
نیروگاههای برق:
در نیروگاههای برق که احتمال آتشسوزی و اشتعال فراوان است، بهمنظور تجهیز اتاقهای تقسیم نیرو و پستهای برق از دربهای پلی اورتان که دیرسوز هستند بهره میبرند. این دربها به علت نبود فلز در ساختارشان رسانای برق نیز نبوده و در صورت اتصال کوتاه در محیط، سبب برقگرفتگی و آسیبهای جانی و مالی نمیشوند.